ELS & FRED heten u WELKOM 
Een website van verwoede 'Camperaars'. (Misschien zelfs wel verslaafd....?) We willen ons leven als "Camperaars" graag delen.
Voor ons laatste nieuws: KLIK HIER
In 2006 gaven we toe aan een lang gekoesterde wens....... Dit verhaal? 
KLIK HIER       
Laatste aanpassing: 4 april 2019 
Onze camper is voor ons een "kampeermiddel op wielen". In ons hart zijn we kampeerders maar vanwege een soort ongedurigheid, zelden langer dan 1 a 3 dagen op één plaats vertoeven, èn het 'gedoe' van tent opzetten/opbreken kozen we voor een camper. Ook de almaar stijgende tarieven van campings en de beperkingen in vrij kamperen droegen bij tot dit besluit. Inmiddels reizen we in onze 4e camper.
Wij zijn steeds opzoek naar mooie natuur en plekjes om te wandelen en fietsen. De "Grote Stad"? Doorgaans niet onze eerste keuze. Kleine, historische dorpjes en stadjes hebben onze voorkeur. 
Dit herkent u in de Reisverslagen 
(Niet dat we grote steden geheel mijden, dan zouden we veel moois gemist hebben!)
De camper: Géén TV, geen overbodige luxe. Vanwege privétoilet en -wasgelegenheid, bagageruimte en een makkelijk bed werd het aanvankelijke plan, een "Volkswagenbusje-variant", losgelaten.


Rapido Randonneur 1994
Op Renault Traffic-chassis
Sinds 2012 zijn we 'Pensionadas" en waren ongeveer 10 maanden per jaar onderweg, tussendoor af en toe 1 a 2 weekjes thuis.....
Vanwege persoonlijke omstandigheden kwam medio 2016 de klad in deze "Way of Live" en waren we een jaar aan huis gebonden.
Begin juli 2017 werd er weer een trip van bijna 4 weken gemaakt. We zullen vaker reizen maken van zo'n 4 a 5 weken maar een lange 'Overwintering 2018-2019' (Frankrijk, Spanje, Portugal....) zit in het vat.
Vanwege het vele reizen is het 'Low Budget'-principe voor ons belangrijk. Ons geldboompje wil niet echt groeien.......... 
Doorgaans rijden we géén grote afstanden. Ons streven: niet meer dan 200 km per dag, liefst minder!
Dit heeft voordelen: Grotere kans om een plekje te vinden omdat de 'Vertrekkers' weg zijn en nog er weinig 'Aankomers' zijn. En: Bevalt een plek niet, dan is er nog tijd over om te verkassen.

Sinds 2011 maken we Reisverslagen, veelal met plaatjes, een groot deel in printbaar PDF-formaat. Regelmatig horen we dat deze verslagen een leiddraad zijn voor camperaars.
Fotograferen (plaatjes schieten...?) is een bezigheid van Fred. U kunt op diverse pagina's doorklikken naar onze foto-website.
Daar staan veel foto's van onze campertrips. Deze kunt u ook in een DIA-show bekijken.

 

De rode punten geven -globaal- aan welke landen en streken we per camper(s) bereisd hebben.

Italië, Kroatië en, mits veilig, de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen staan nog op onze verlanglijst.
Of we er ooit komen? De tijd zal het leren!


Heeft u "Iets opgestoken" van deze website? Reageer dan eens, (KLIK HIER).
Dit is voor ons een stimulans om deze -betaalde- niet-commerciële site "In de lucht" te houden. Dank!


Naar boven